Дома

ДОДЕЛЕНИ СТИПЕНДИИТЕ ОД ФОНДАЦИЈАТА НИКОЛА ЈАНЧЕВ 

 
Денес во свечена атмосфера беа доделени 10 стипендии на талентирани студенти. На јавниот повик имаше 45 апликанти со одлични постигнати резултати во своето образование. Предност имаа студенти кои потекнуваат од фамилии со ниски примања, студенти без родители и стоуденти од социјално ранливи семејства.  Висината на поединечниот месечената стипендија изнесува 8000,00 денари бруто по стипендист.Вкупниот фонд кој ќе се додели по овој повик изнесува од 720.000 денари бруто износ. 
Стипендиите ги доделија основачот на фондацијата , актуелниот градоначалник г-дин Митко Јанчев, генералниот менаџер на ДОО Кожувчанка г-ѓа Јанинка Чупаркоска, претседателот на комисијата г-дин Никола Тодорор и директорот на Агенција за млади и спорт г-дин Дарко Каески.