Донација за прочистувачи на воздух

Фондација Никола јанчев донираше 120 прочистувачи на воздух во основните училишта

Фондација Никола Јанчев

Хуманоста нека ни биде водилка која ќе ја води Општина Кавадарци напред кон човечките вредности кои го прават човекот богат.

Стипендии 2019 Доделување

Добитници на стипендии за 2019 година

Мисија

Мисијата на Фондацијата е “Поддршка и помагање на луѓе од Општина Кавадарци на кои им е неопходна помош”.

Статут

С Т А Т У Т НА ФОНДАЦИЈА “НИКОЛА ЈАНЧЕВ” Кавадарци

Дома

ДОДЕЛЕНИ СТИПЕНДИИТЕ ОД ФОНДАЦИЈАТА НИКОЛА ЈАНЧЕВ 

 
Денес во свечена атмосфера беа доделени 10 стипендии на талентирани студенти. На јавниот повик имаше 45 апликанти со одлични постигнати резултати во своето образование. Предност имаа студенти кои потекнуваат од фамилии со ниски примања, студенти без родители и стоуденти од социјално ранливи семејства.  Висината на поединечниот месечената стипендија изнесува 8000,00 денари бруто по стипендист.Вкупниот фонд кој ќе се додели по овој повик изнесува од 720.000 денари бруто износ. 
Стипендиите ги доделија основачот на фондацијата , актуелниот градоначалник г-дин Митко Јанчев, генералниот менаџер на ДОО Кожувчанка г-ѓа Јанинка Чупаркоска, претседателот на комисијата г-дин Никола Тодорор и директорот на Агенција за млади и спорт г-дин Дарко Каески. 

            

Copyright (c) Фондација Никола Јанчев 2018. All rights reserved.
Designed by themescreative.com